perjantai 11. tammikuuta 2013

Puolialastoman samurain tekoa osa 2/??


Yukimuran armori suunnitelmien jälkeen aloin miettiä Yukimuran vaatetusta.
Ajattelin aluksi positiivisesti, että Yukimura omistaa ”vain” hakamat ja nahkatakin. Ei niissä nyt niin paljon työtä voi olla, eihän?Ilmeeni tällä hetkellä.

Suurin haaste aluksi oli reference kuvien löytäminen. Capcomin viralliset concept artit ovat todella nättejä, mutta niistä ei ilmene että missä on vaatteiden saumat, ja väritkin menevät sinne ja tänne. Ja en muutenkaan löytänyt Yukimuran concept arttia... OTL

Ottakaa esimerkkinä Saika Magoichin concept art.

Mutta onneksi en ole ainoa joka on työstämässä Sengoku Basara cossia. Kaverini oli etsimässä itsellensä Motonari Mori reffakuvia, kun päätyi sivustolle johon joku/jokin oli tehnyt Basara hahmoista täydelliset 3D reference kuvat. Voi sitä onnea kun tajusin että saisin Yukimuran takista kunnon reffakuvat. Onni muuttui kuitenkin kauhuksi, kun näin ne kaikki saumat.


Sinisellä on laitettu saumojen kohdat,
ja keltaisella armoreitten paikat.

... Paint viikset ovat pakolliset.


Yukimura olisi kaunis amismies.

Koulutukseni myötä olen alkanut pitämään vaatteiden leikkauksista ja päällitikkauksista. Jos Yukimuran takki olisi luonnonkuitu kankaan näköinen, hyppisin tällä hetkellä innoissani. Mutta nyt kyseessä onkin nahka. Ja nahkan ompelussa on yksi suuri ongelma/kirous: neula jättää armottoman jäljen nahkaan, eikä sitä saa hevillä pois. Joten takin päällisaumojen ompelu pitäisi onnistua yhdellä kertaa, eikä sen jälkeen päällisaumoja pysty ratkomaan. Ja Yukimuran takissa päällisaumoja onkin "vain muutama".

Reffakuvista pitäisi huomata, että aloin suunnittelemaan samalla Yukimuran rintapanssaria. Haluaisin jonkun helposti puettavan panssarin, joka kuitenkaan ei olisi kiinni nahkatakissa. Päädyin monien fanarttien innoittamana suunnittelemaan Yukimuralle olallista rintapanssaria. Suurena plussana olallisessa rintapanssarissa olisi se, että jos/kun haluan ottaa takkini pois päältäni, on minulla kuitenkin jotain "vaatetta" alla.

Pixiv Id 213496


Yukimuran takkiin en voinut (valitettavasti) käyttää Sengoku-ajan vaatetushistoriaa hyväksi, mutta onneksi hakamista sen sijaan löytyi paljon tekstiä. Etsin nimenomaan Sengoku-ajan hakamista informaatiota, ja törmäsin haun aikana tähän: Some hakama during the sengoku period had the hems made narrower than the body in imitation of the ballooning trousers worn by the Portuguese. This style carried on into the Edo period and became called karusan-bakama. In addition to the taper, they had a secured band of cloth — looking rather like a pants cuff — sewn around each leg’s hem, so the balooning fabric would not open out like regular hakama.

LINK
Jotenkin tämän tyyliseksi pitäisi hakamat tehdä.Noh, ainaki hakamat valmistuisivat helpommin kuin takki!

...Kaverin luona pelatessani Sengoku Basara 3
huomasin, että Yukimuran housuissa onkin silkkikuviota.
Ääni jonka päästin, ei tullut ihmisestä.

Minulle kyllä yritettiin puhua järkeä, etten tekisi hakamiin noita kuvioita, koska ei niitä erota pelissä melkein ollenkaan. Mutta koska olen suurudenhullu idiootti joka näköään harkitsee henkistä itsemurhaa, olen päättänyt toteuttaa nuo kuviot vaikka järki menisi!

...
Järki kyllä melkein otti jo loparit, kun kangaskaupassa tajusin että tarvitsen hakamiin sen kolme metriä kangasta, ja siihen kolmeen metriin pitäisi painattaa samaa kuviota useaan otteeseen.

Kunpa olisikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti