torstai 16. toukokuuta 2013

Taasko yksi kysely?

Milloin aloitit?
Vuonna 2007 Animeconissa. Olisin jo aloittanut vuonna 2005/2006, mutta äitini ei katsonut silloin cosplayta hyvällä.

Kuinka pitkälle teet itse pukusi?
Loppuun asti.

Kuinka monta pukua omistat?
Olen tehnyt yli 60 pukua (joudun aina haukkaamaan happea kun edes ajattelen tätä lukua), mutta kaapissani on about 15-20 asua, jotka olen säilyttänyt.

Onko sinulla "vakiohahmoa/-pukua"?
Noh aikoinaan oli, Preussi APH:sta. Halusin tehdä kaikki Preussin asut, ja päädyinkin tekemään hänelle kuusi asua (WWII, Itä-Saksa (ei ole kuvia), Gakuen, Pappi, WoAS ja Nyotalia). Nykyään en ole enää varma, haluanko tehdä Preussille uusia asuja... Ainoa asu mikä kiinnostaisi olisi Teutonic Knight asu, mutta sekin fanart ja historiallisten asujen pohjalta.

Ja niin, onhan se Hibarikin. Hibari on aina se mukava Plan-C jos mikään ei enää onnistu.
Teutonic Knight ja mafiooso

Unelmahahmo cossattavaksi?
Olen luetellut tänne jo joitakin hahmoja, mutta voin tähän pistää muitakin unelmahahmoja jotka huhilevat minua vastuttomasti aina sillöin tällöin:
Saika Magoichi - Sengoku Basara
Saika Magoichi on lempihahmoni Sengoku Basara pelissä, peli mielessä. Saikaan kiinnostus heräsi ensimmäisen kerran kun pelasin Sengoku Basara 3. Hänet minun piti alunperin tehdä ensimmäisenä Sengoku Basara hahmona, mutta koska kiinnyin Yukimuraan yhtäkkiä, niin Saika saa odottaa hetken omaa vuoroansa.

Kaikki nämä Date Masamunet - Date Ningen/Dokugan Ryuukai/Gate 7
Minkäs minä sille voin, jos historialliset mangat iskevät, etenkin Sengoku ajan mangat?
Date Ningen on sellainen sarja, että sen piirostyylistä joko pitää ihan hirveästi, tai sitten sitä vihaa sydämmen pohjasta. Itse tosiaan pidän kyseisestä piirostyylistä, ja juonesta (vaikka "HIEMAN" älyvapaa onkin). Ainoa asia mikä on estänyt tämän tekemisessä, on reffakuvien tajuaminen. Ei, se ei ole löytäminen, vaan sen TAJUAMINEN. Ymmärrätte kyllä, jos alatte lukea kyseistä sarjaa (hinthint: nakkia lentää kelle tahansa, joka uskaltaa sen ottaa!)
Dokugan Ryuukaissa kukaan ei osaa pukeutua kunnolla, paitsi Kojuro. That's the point. Ja minä vain satun tykkäämään tuosta asusta *shhh...!*
Gate 7 on Clampin uusimpia sarjoja. Gate 7 on sellainen manga, että Sengoku-ajasta on tiedettävä, jotta pysyisi sarjan kärryillä. Sen verran japanilaista inside-jokia sarjan aikana tulee, että on parempi jos on edes lukenut wikipedia artikkelin Sengoku-ajasta. Ja noh, cosplayn puolesta sen verran että pääsen kokeilemaan peruukin kanssa pelleilyä, jossa muutenkin kusen aika royaalisesti (ei sillä, chibimunella on kivat hiukset <3).
Momohime - Muramasa: The Demon Blade
Momohime on ollut jo korvan takana nyt jo vuodesta 2010, kun ensimmäisen kerran pääsin tutustumaan Muramasaan.. Mutta jostain syystä en ole vielä päässyt aloittamaan asua. : (

Kinjou Shirasu - Donten ni Warua
Matty näytti minulle tämän sarjan, ja OLETIN että se olisi ollut hauska shounen manga... Oh so wrong I was ;;__;; Sarja murskasi sydämmeni, ja kokosi sen takaisin kokoon ja litisti sen miljooniksi kappaleiksi kaiken sen jälkeen...
Shirasu ihastuttaa niin persoonallaan kuin asullansa, joten en pysty vastustamaan tätä herrasmiestä.

Kuinka vanhaksi ajattelit jatkaa harrastusta?
Loppuun asti \m/
Yksityiskohdat vai kokonaisuus?
Kokonaisuus. Yksityiskohdat on toki tärkeitä, mutta itse ainakin pyrin (vaikka en aina onnistu) hillittyyn kokonaisuuteen.

Oletko laiska vai säntillinen tekemään pukuja?
Ihan kauhean laiska! Mutta en koskaan pidä allnightereita, ihan siitäkin syystä että nukahdan jos stressaan liikaa.
Kuinka kauan käytät keskimäärin yhden puvun tekemiseen?
Tunnista aina 4 kuukauteen.
Lempimateriaalisi?
Propeissa magneetit. Paras materiaali, jota esim. käytin Souseisekin saksissa ja Merurun laukussa. Toisena taas erikeepperi.
Kankaissa taas suosin yleensä TWILL-puuvillaa. Mukavan jämäkkää ja silittyy helposti.

Cosplayunelmasi?
COMIC-CON!!!!! *huutaa tuskissaan kohti taivasta*

Cosplaypainajaisesi?
Pahin asia mitä voisi tapahtua on se, että joku nauraisi asulleni ja heittäisi tämän jälkeen jotain nestettä päälleni. (huomaa että käyn cgl con horror story threadilla)

Hauskin puvustasi heitetty kommentti?

Dinon asu herätti monissa hilpeyttä, ja sainkin kuulla conin läpi ”Apua kuinka ruma asu! Siis hyvin tehty mut siis ai kun ruma asu!”.
Kyllä, se on minustakin ruma asu.
Alkuperäinen kuva
Kamalin pukusi?
Vanhoista asuista Iroha, uusimista Meruru.


hyi 8<

Lempipukusi?
Tällä hetkellä Preussi on edelleen ykkönen, sen verran rakkautta siihen sen asuun meni. Toisena taas Souseiseki. En edelleekään totu siihen ajatukseen, että meistä (umista ja minusta) oli kuvia Anime ja Japan-pop lehdessä 3-4 kertaa samoissa asuissa. *hämmennys*Kisaatko? Kuinka usein?
Liian usein. Mutta sanotaan näin, että Cosplay Gaala on sellainen tapahtuma missä aina jostain syystä kisaan.
Kuinka vakavasti otat cosplayn?
Cosplay on mukava harrastus, joka säilyy arjessani omalla tavallaan. Se ei ole kuitenkaan minulle kovin vakavaa, harrastan cosplayta kuitenkin omaksi ilokseni, enkä muitten iloksi.

Annatko oman ulkonäkösi vaikuttaa hahmoa valittaessa?
*katsoo unelmacossilistaa* Nähtävästi en.
Lempicosplayaajasi?
Hmm, kai se on Malinda-chan, sen verran paljon tykkään hänen peruukeistaan. Myös arvostan muutamaa suomalaista cossaajaa.

Kuinka paljon voisit korkeintaan käyttää yhteen pukuun rahaa?

Ahahahahaha...... Liikaa, liian paljon, aivan liian paljon??


Edit//: 38 lukijaa?? Minä vallan hämmennyn.

6 kommenttia:

 1. UWAAH DONTEN! *le gasp* Joku tietää sen, uwaah :D Oisko niin siistii nähä Donten cosseja, ollaan tekemässä ensvuonna siitä paricossi (Sousei ja Tenka) winkwink eiku. En ois ihan heti uskonu törmääväni tähän, koska en ole vissiin edes nähny kenenkään länsimaalaisen cossaavan sarjasta missään kuvafoorulla tms, hädin tuskin löytyy tuolta idästäkään päin. Haha sain hirveän fangirl kohtauksen, koska Donten feels :DDD Anteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. asdfghjkl, mitä ihmettä länsimaalaisia Donten faneja?? :¨D Ei mutta, upeaa että muutkin tietää tämän sarjan ihanuudesta (ja sydänsuruista)!
   Mutta siis viimeistään ensivuodelle minun pitäisi tehdä Shirasun, ellei jopa aikasemmin... Eli photoshoot/ryhmä olisi todella upeaa ja hienoa, koska Donten. ;;__;;

   Poista
 2. Mistä noita Masamuneja oikein tulee? :D Mulle heitä nakkia, haluan tutustua noihin!!

  By the way oli kiinostavaa luettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai apua et olisi tuota sanonut... Koska nyt voisin heittää nakkia sinulle vaikka kuinka monesta hahmosta. ;;__;;

   Hienoa kuulla, mietin kaksi päivää viittinkö edes postata tätä... ^^"

   Poista
  2. Heitä ihmeessä! XD Vaikka siihen mun gmailiin mikä lukee mun blogissa~ 

   Poista
 3. voisitko mitenkään krtoa bleybley kyoya tagasamille että aleksiina salmi menee hedotmasti naimisiin kyoyan knnssa ja että aleksiinasta tehetäisiin hamo bleybleydiin kyoyan tyttöystäväksi

  VastaaPoista