maanantai 27. tammikuuta 2014

Onnistuuko massasarjoilta huumoriesitys, ja toimiiko tanssiminen cossiasuissa?


Heipa hei! Minun kai pitäisi kirjoittaa tapahtuma reportaasia tanssiaisista, Yukiconista ja vaikka mistä, mutta omalaatuisena persoonana en kirjoitakaan ihan vielä kyseisistä aiheista vaan pistän kehiin uuden aiheen:

Kautta aikojen, olen pitänyt cosplaykilpailuista ja niiden näkemisestä. Olen aina yhtä innoissani näkemään, mitä kaikkea ihmiset ovat luoneet ja kehitelleet lavalle heidän esityksien takia.
Mutta valitettavasti tunnelman pilaa aina kun erittäin äänekkäät kanssakatsojat päättävät kommentoida suureen ääneen mikä esityksissä ei muka toimi (köhisen vähän Traconin katsojakunnasta). Olen saanut kuunnella niitä jo hyvän tovin, ja nyt viimeksi kuulin Yukiconissa muutaman "ei tää toimi koska syy" kommentin ja minun oli aivan pakko päästä kumoamaan näitä väitteitä... Tai noh, ainakin yritän.
Olen siis kerännyt top-6 väitettä/kommenttia, miksi jokin aihe ei toimi. Näitä olen napannut sieltä sun täältä, joten tämä ei ole kenellekään henkilökohtainen hyökkäys minulta (haluan vain olla kaikkien kaveri). Nämä cosplayesitykset eivät pelkästään ole todistamassa että toisinkin päin voi olla, mutta myös nämä kaikki sattuvat olemaan omia, henkilökohtaisia suosikkeja.


 "Massasarjasta tehdyt huumoriesitykset ovat hirveitä, koska massasarja cossaajat tekevät vain huonoa yaoihuumoria!"

 

 Ohayocon 2011 - Godly Team: Kuroshitsuji

 

AnimeCentral 2008 - Sumikins: Death Note


 

 

"Cosplayesitys ei toimi isolla ryhmällä, koska siinä menee sekaisin kaikista hahmoista!"

 

Fanime 2011 - NOTN Cosplay: Portal

 

Abunai 2008 - TeamMatsuken: Spirited Away

 

Katsucon 2009 - StarDustShadow (+12 more): Pokemon

 

 

"Taisteluesitykset eivät koskaan onnistu, koska ihmiset ei taistele kunnolla!" 

 

Anime Central 2006 - Pretend Robot Pants: Rurouni Kenshin vs Samurai Champloo

  

World Cosplay Summit 2007 - Team Korea: D.Gray-man

 

 

"Ugh, ihmisten ei pitäisi koskaan tanssia cosplayesityksissä, koska tanssiminen ei näytä hyvältä cossi päällä!"

 

Katsucon 2012 - Coconut Bubble Sex Cosplay: Princess Tutu

 

Japan Expo ECG Season 2 Finals 2012 - ?? : Tron Legacy

 

 

"Cosplayesityksissä pitää olla selkeä monologia, muuten siitä ei ymmärrä mitään!"

 

WCS 2011 - #14 USA: xxxHolic

 

Närcon NCC 2013 - Shinji Wallin: Paradise Kiss

 

 

 

"Puvun vaihtaminen esityksen aikana on turhaa ja tyhmää, ja aikaavievää sen lisäksi!"

 

World Cosplay Summit 2013 - Team USA: Heart no Kuni no Alice

 

World Cosplay Summit 2011 - Team Italy: Sugar Sugar Rune

Ja Bonus:

World Cosplay Summit 2011 - Team China: Dynasty Warriors 7

Yltiösuosikki esitykseni.

Tässä niitä nyt sitten olisi! Oletko yhä sitä mieltä ettei joku aihe toimi edelleenkään? Vai onko sinulla omia henkilökohtaisia lempiesityksiä joita en listannut tänne (ainakin minulla on!)?
Lähetä kommentti sinun lempiesityksesi! Olen enemmän kuin kiinnostunut cosplayesityksistä ja mistä ihmiset pitävät eniten!
See You Soon~


PS: Nyt minullakin on Facebook CosplayPage: cliketiclik

7 kommenttia:

 1. Olen laiska joten katsoin ainoastaan ton Kenshin VS. Jin miekkailuvideon (so far) ja voi hyvä tavaton ku oli vähä siisti! :'D

  VastaaPoista
 2. https://www.youtube.com/watch?v=55sJXfj5Bew&list=FL7rinDrHjFhxdiPEsgqhmtg&index=8 Suosikkiesitys ehkä koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin tarinoitu, näytelty ja loistava ääniraita saa minut aina hykertelemään onnesta. Kiitos jakamisesta!

   Poista
 3. Asia teksti ja erinomaiset esimerkit oot löytänyt :D Ihmettelen mistä näitä videoita oikein löytyy. Ehkä pitäisi tehdä löytöretki youtuben maailmaan itsekin XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä videoita löytyy vähän liikaakin... :¨D

   Poista
 4. Jännää... En ole ikinä kuullut yhtään näistä syistä aikaisemmin. Ainakaan näin muotoiltuina. Eniten tutulta vaikuttavat nuo massasarja-yaoi-hihittely ja taistelukoreografioiden tönkköys. Sekin huvittaa, etteivät nuo kommentit oikeasti kritisoi varsinaista esitystä, vaan sen ihan muita osia; tekijöiden mieltymyksiä, henkilömääriä tai katsojan omaa rajoittuneisuutta.

  Itse olen sitä mieltä, että kaikki voi toimia, jos toteutus on kunnossa. Yaoi-läppä voi olla hyvää, jos se tuodaan esiin originellisti ja hyvällä toteutuksella. Isot ryhmät ovat toimivia, jos jäsenmäärää osataan hyödyntää. Tanssiminen puku päällä toimii, jos tanssi harjoitellaan ja suunnitellaan puvun ehdoilla ja sitä hyödyntäen. Kaikki on toteutuksesta kiinni.

  Voisin tästä aiheesta jaaritella umet ja lammet :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko pois, jokaisen kommentin olen kuullut omilla korvillani ja useasti, ja aina on vähän tehnyt mieli väittää vastaan. Ja totta tuo, että kommentit eivät ihan selvästi kriitisoi pelkästään tiettyä aihealuetta, mutta halusin kuitenkin vähän pönkittää sitä että kaikki voi onnistua, jos vain tarpeeksi ideoi. : D (plus halusin vain näyttää muutaman esityksen~)

   Olen täysin samaa mieltä. Esitystä ei saisi kritisoida pelkästään sillä periaatteella, että aihealue tai esiintymisen muoto ei mielytä henkilöä. Muistan ehkä ikuisesti sen kun eräs henkilö kertoi suureen ääneen että hän ei jaksa ja edes viitti keskittyä mihinkään esitykseen jossa ei ole monologiaa/vuoropuhelua. Tai sen kerran kun penkkiriviä taaempana kuulin usean ärtyneen huokauksen kun eräs cossiesiintyjä oli aikeissa laulaa. Ja sekin kerta on todettu, kun katsomosta kuului pienellä äänellä "eiii" kun esiintyjä oli aikeissa tanssia. Näitä riittää, valitettavasti. Voisin itsekkin jaaritella aiheesta paljon... :¨)

   Poista