perjantai 19. huhtikuuta 2013

Alkoholiton Viron matka


”Ostetaan sit vain pari kangasta sielt Virosta, ok?”Eli siis, isäni soitti tuossa 2 viikkoa sitten ja kertoi että oli varannut extempore meille matkan Viroon. Alunperin meidän piti mennä pohjoista päin, mutta koska ongelmia heitettiin tiellemme, niin päätimme matkustaa Viron ihmeelliseen maahan.
Yleensä Viron matka suomalaisille tarkoittaa halvan viinan ostoa… Itselleni se tarkoittaa kankaita ja lihomista (Alkoholi on muutenkin tosi pahan makuista 8<).

Viro on suomalaisten ostosparatiisi, oli kyseessä sitten se alkoholi tai vaatteita. Sama pätee myös käsityömateriaaleihin. Viron kangasvalikoima ei ole pelkästään halvempi, vaan myös kaksin verroin laajempi valikoima Suomeen verrattuna.

Vanhankaupungin ja herkkutorin lisäksi ehdoton matkakohteeni Virossa on Kangadzungel XXL. Se on satamasta katsottuna lähin kangaskauppa, kävelymatkan päässä (about 2-3km). Kangadzungeliin on suht helppo löytää, ja vaikka eksyisi niin paikallisilta aina voi pyytää apua.
Kangadzungel'ssa on laaja valikoima erilaisia kankaita. Eri väreistä eri kuoseihin ja eri materiaaleihin. Harvemmin sieltä lähtee tyhjin käsin, kun valikoimasta löytyy niin paljon erityylisiä kankaita.
Kangadzungel'ista tosin harvemmin löytyy 100% luonnonkuitu kangasta. Suurimmassa osassa kankaissa on polyesteria ja/tai elastaania.

http://www.kodusaade.ee/vaata,1114.html

Kangadzungel'ssa on myös suuren kangas valikoiman lisäksi askartelupuoli. Nappeja, nauhoja, pitsiä, solkia, lankaa... Kaikkea mitä cossaajan sielu vain tarvitsee. Mutta yleensä jätän sen puolen kynimättä, ja lähden n. kilometrin päähän Karnalukseen.
Karnaluks on käsityöläisten ja cossaajien paratiisi. Liikkeestä löytyy niin kangasmaalia, nauhoja, neppareita, nappeja, tekotimantteja, strasseja, sulkia, kangasruusuja, savea, maalia, huopaa, lankaa ja vähän kaikkea muutakin. Eli siis kaikkea. Ainoa huono puoli Karnaluksessa on se, että sinne on OSATTAVA jos sinne haluaa löytää. Liiketila löytyy kerrostalon 3 kerroksesta suljetun oven takaa. Mutta kun sinne kerran menee niin toisella kerralla sinne jo osaa mennä. Niin, ja Karnaluksessa käy vain käteinen (onneksi isä toimi maksajana tällöin).

http://katinkontinkuulumiset.blogspot.fi/2011/07/ostoksia-tallinnan-reissulta-ja-pari.html
Karnaluksessa myydään myös peruukkeja! Tosin laatu on mitä on...

Näin laadukkaat peruukit ansaitsevat näin laadukkaan kuvankin.
Ja tähän väliin on mainittava, että veljeni ja isäni, jotka matkassani olivat, eivät kärsineet kangaskaupoissa. Kangadzungelin aikana he kävivät läheiseessä torikahvilassa ja Karnaluksessa ollessani he pelasivat erän biljardia (oli samassa rakennuksessa tämä biljardi paikka).
Mutta koska itse halusin viettää perhelomaa heidän kanssa, niin yritin tehdä ostokseni nopeasti... Joka johti virhe ostokseen!! Mutta ennen mokani kertomista, tässä on "pieni" 96€ saaliini (olen pahoillani kännykkälaadusta):


Rokurolle kangasta (4m) ja kanttinauhaa (4m).
Yukimuralle tekonahkaa (2m), punaista maalia (4prk)
ja mokkanahka kaulanauha (rimmaa nätisti~).

Sonialle ihanaa sinivihreää polyesterikangasta (2m),
nappeja (4kpl), tekotimantteja (4kpl) ja strasseja rusettiin.

Ja virheostokseni "muka" punaista kangasta Yukimuran kimonoon.


VIRHEOSTOS!!!
Olin aivan varma, kun katselin tätä kangasta, että se olisi ollut PUNAISTA, mutta sepä osoittautui laivalla sitten PINKIKSI. Joten nyt on keksittävä tälle kankaalle jotain muuta käyttöä, koska en missään nimeessä tee Yukimuralle pinkkiä kimonoa.

Ilmeeni kun edes ajattelen sitä.
Ennen kun lopetan kirjoittamisen, niin mainittakoon että Viron sataman lähellä on jostain syystä puoliksi hylätty kansallisteatteri. Betoninen rakennus on kuin luotu photoshootteja varten!Photobomb by pikkuveli
Tänne sitten ensi kerralla shoottaamaan jotain cosseja. Myös haluaisin kovasti kuvata Viron vanhassakaupungissa jotain cosseja, siellä kun ei 19.00 jälkeen kulkenut melkein kukaan! Meridaaolisiihanakuvatasiellä,jossaisinsenaloitettua...*mumble*

Lopullinen loppukevennys.

6 kommenttia:

 1. en tajuu kyl mun mielest yukimuralle ihan hyvin vois tehä pinkin kimonon höh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, pinkki kuuluu Motochikan vaatekomeroon, ei Yukimuran. :I

   Poista
 2. Oi nam nam kankaita! 8D

  Joo.. pinkkikimono!Yukimura on vähän sillee että not sure if gusta.. xD
  Kyllä sä varmaan sille muuta käyttöä löydät ~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut enemmänkin jos olisi ollut aikaa & alet käynnissä... :T

   Joo en en ole tekemässä sitä, pidän mielelläni miehisyysasteen punaisella kuitenkin. (ba-dum-tzhii) 8¨DD
   Toivotaan, koska itse en ole pinkin värin ystävä... >P

   Poista
 3. AAAAAAaa mä ku oon kolunnu kaikki mahdolliset kaupat läpi tääl Suomessa punasen tekonahan perässä! Millaista tuo sun tekonahka on? Ku ite tarttisin semmosta punasta stretch-nahkaa bodysuitin tekoon nii löytyisköhän sellaista Virosta? Voisin viel sinne ehtiä ennen kesää... ;___;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ostamani tekonahka on tukevaa, mutta uskoisin että Virosta löytyisi stretch-nahkaa! Jos en nyt väärin muista, niin ehkä jopa näin punaista stretch-nahkaa siellä Kangadzungel XXL... :o Ja jos ei Kangadzungel XXL onnistu niin parin metrin päässä on toinen kangaskauppa!

   Poista